skip to Main Content

Spill deg gjennom 19 museer i sommer!

Bruk mobilen til å løse oppgaver på våre museer.

Spillet er for deg mellom 6-12 år, men er også gøy for hele familien. Du kan lære nye ting og historier, og utforske nye og kjente steder.

Du kan spille på disse museene
Jente Sitter Sammen Med To Ulveskulpturer.

Asker museum

I 1870 byttet 8 år gamle Otto Valstad til seg et lite ølkrus. Han samlet på ting og dette ølkruset ble starten på et helt unikt museum - for store og små.
Gutt Sykler På Bygdetun

Aurskog-Høland bygdetun

På bygdetunet er du omringet av bygninger som er flere hundre år gamle. I den splitter nye barneutstillingen kan du se hvordan det var å leve for ni år gamle Søren i 1865 kontra Sofie i 2022.
Barn I Redningsvest Lener Seg Mot Vannet

Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren

Senteret ligger ved bredden av Norges lengste elv Glomma, og rundt oss er Nordre Øyeren – et slags Norges Amazonas, hvor det bor mange dyr, planter og insekter.

Borgarsyssel Museum

I Østfolds eneste middelalderby finner du Borgarsyssel Museum. I Olavs hall kan du lære om byens grunnlegger Olav Haraldsson (den hellige), oppleve byens historie og se hvordan middelalderbyen Borg kan ha sett ut.
Jente Bærer Vann På Eidsvoll Bygdetun.

Eidsvoll bygdetun

På Eidsvoll bygdetun er du omringet av 29 bygninger, og hver og en har sin spesielle historie. Her har du god plass til å løpe rundt og se på husene.

Elingaard Herregård

Elingaard herregård var en av landets største herregårder på 1700-tallet. I hagen kan du nyte roen mellom hasselganger, karpedammer og et lindelysthus. Eler hva med å krype inn i en pilehytte og leke gjemsel?

Fetsund lenser

Dette er det eneste fløtingsanlegget i sitt slag i verden - og et veldig spennende sted å utforske for nysgjerrige barn!

Folkenborg Museum

Naturskjønne Folkenborg museum er et friluftsmuseum med særlig fokus på landbruk og matkultur. Her kan du høre humla suse, og kjenne gresset kile mellom tærne. Nyt dagen utendørs på historisk grunn med medbrakt matpakke.
To Lam, En Sau Og En Bukk På Grønt Gress.

Follo museum

Friluftsmuseet på Seiersten består av vakker natur og mange bygninger som viser Follos rike historie. Her kan du leke på lekeplassen og hilse på de søte kaninene, hønene og sauene våre.

Fredrikstad Museum, Tøihuset

Midt i Gamlebyen i Fredrikstad finner du det unike Tøihuset som i dag rommer Fredrikstad Museum. Her kan du oppleve utstillinger og museumsbutikk. Museet tilbyr også en av verdens første og trolig eneste museumsbar – hvor historiene serveres på en kreativ og opplevelsesrik måte.

Gamle Hvam museum

Dette har vært en skikkelig storgård med flotte bygninger og mange dyr. I dag kan du fortsatt se de fine bygningene, hilse på søte dyr, og gå inn i en gammel landhandel med masse greier i.

Haldenvassdragets Kanalmuseum

Haldenvassdragets Kanalmuseum finner du i naturskjønne Marker kommune, og selvsagt rett ved Haldenvassdraget og slusene på Ørje. Museet formidler kulturhistorie fra skogsdrift, tømmerfløting, og treforedling, samt vassdragets rike plante- og dyreliv.

Kongsten Fort

Reis tilbake i tid til 1658 under ditt besøk på Kongsten Fort! Her kan du se bygninger, kanoner, høye murer og underjordiske kasermatter.

Kystmuseet Hvaler

Kystmuseet Hvaler ligger på Nordgården ved Dypedal på Spjærøy. I utstillingen kan du lære mer om kystbygdas historie. Museet ligger fredelig og skjermet til med en flott lekeplass og gressbakker til å boltre seg på.

Moss By- og industrimuseum

Moss by- og industrimuseum holder til i Møllebyen i Moss. I sommer kan du besøke vår helt nye utstilling om byens historie i museets åpningstid.

Oslofjordmuseet

Fra luften er Oslofjordmuseet formet som en vakker svane. Og på Oslofjordmuseet undersøker de hva du og jeg kan gjøre for å ta vare på den flotte fjorden vår.
Stor Haug Med Trær Rundt

Raknehaugen

Dette er en av Nord-Europas største menneskeskapte hauger: 77 meter i diameter og 15 meter høy!

Rød Herregård

Rød Herregård er et av Norges største og best bevarte lystgårdsanlegg, og hagen er et populært turmål for mange. I sommer kan du være med på omvisninger inne i huset og ute i hagen, og du kan se verdenskjent emaljedesign i utstillingen En smak av Cathrineholm..
Barn Kledd Ut Som Viking Blåser I Horn.

Skedsmo bygdemuseum

Her på Skedsmo bygdemuseum er det funnet 4 000 år gamle spor etter mennesker! Gården som står her i dag er en gammel prestegård som også har vært fattiggård for de aller fattigste. Lær mer om dette og bli med på sommerens vikingaktiviteter her!

Lyst til å besøke flere av museene i åpningstid?

Da kan det lønne seg å skaffe et årskort for hele familien! Årskortet gjelder for både MiA og Østfoldmuseene.