skip to Main Content

Turtips for hele familien

Nyt naturen rundt museene i sommer!

På, rundt eller ved vannet

På, rundt eller ved vannet

Naturskjønne Fetsund lenser kan oppleves på flere måter: Gå på vannet, fra kajakken, på sykkelsetet rundt i skogen eller finn roen ved vannkanten.

Kjenn sjøluften

Kjenn sjøluften

I idylliske Vollen ligger Oslofjordmuseet med sin museumshavn og fantastiske turmuligheter langs kysten.

Utforsk livet i og over vann

Utforsk livet i og over vann

Oppdag hva som finnes under, ved og over Nordre Øyeren. Besøkssenteret har en utendørs utstilling som får i gang sansen dine i naturen.

Historiske Folkenborg

Historiske Folkenborg

Vær din egen guide! Kombiner en spasertur med interessant historie. Lær mer om de antikvariske bygningene på ærverdige Folkenborg museum, se utstillingen av hestekjøretøy og ta en virtuell tur i 200 år gamle Gutustua – alt dette rett fra din egen mobil!

Gatelangs i gamle Moss

Gatelangs i gamle Moss

Ta med deg mobilen ut på en digital byvandring, og sammenlign dagens Moss med byen slik den var for over 100 år siden. Vær din egen guide! Kombiner en spasertur med interessant historie. I 1913 dokumenterte fotografen Gustaf Lindman (1871-1950) hus, bygninger, og gater i Moss. Hvordan har byen forandret seg på disse hundre årene? Vi har samlet Lindemans 219 bilder av Moss – og gir deg nå en unik mulighet til å gå i hans fotspor.

Land og vann på Hvaler

Land og vann på Hvaler

Naturskjønne Kystmuseet Hvaler ligger vakkert til på Nordgården Dypedal på Spjærøy, og her kan du gå deg en tur og nyte det vakre landskapet, kjenne duften fra eplehagen og være din egen guide med Kulturpunkt.

Follos rike historie

Follos rike historie

Friluftsmuseet Follo museum på Seiersten er med på å formidle Follos rike historie. Ta en rusletur og nyt synet av de historiske bygningene i grønne omgivelser.

Vakker storgård

Vakker storgård

Vakkert plassert på toppen av en bakke ligger Gamle Hvam. På det romslige gårdstunet finner du blant annet en svalgangsbygning fra  1729, unik plantesamling, hinderløype og mer som gjør gåturen spennende for store og små.

Herskapelig på Elingaard Herregård

Herskapelig på Elingaard Herregård

Elingaard Herregård har en stor romslig park og hage som er tilgjengelig for deg og familien, og det er mange fine steder å nyte medbrakt niste i sommersola! Langs herregårdens egen natur- og kultursti opplever du det spennende og vakre kulturlandskapet. Vær din egen guide med mobilen!

Herlige Halden

Herlige Halden

Historiske Halden byr på mange opplevelser. nyt synet av den vakre bebyggelsen under festningen som troner over byen, gå Karl XIIs sti fra sentrum til festningen og svar på spørsmål underveis, eller ta en tur i hagen på Rød Herregård. 

Solbyen Sarpsborg

Solbyen Sarpsborg

Visste du at Sarpsborg er Østfolds eneste middelalderby? Kanskje dette er sommeren for en tur langs Tusenårsstien eller en pilegrimsferd langs Borgleden? Om du vil lære mer om friluftsmuseet Borgarsyssel kan du være din egen guide med Kulturpunkt.