skip to Main Content

Sommerens matopplevelser

Man blir sulten av å utforske og løse oppgaver.

Heldigvis finnes det mange gode lunsjmuligheter på og rundt museene våre for hele familien.

Ved Glommas bredder

Ved Glommas bredder

Fra den rustikke bryggekafeen på Fetsund lenser har du nydelig utsikt over elva og landskapet rundt. På menyen finner du lokale fristelser som Rosenberg-pølser, Gårdsis fra Bamsrudlåven, brygg fra Taraldrud gårdsbryggeri og mer! På søndager er også Grillboden åpen. Se åpningstider.

Lokalmat i Ørje

Lokalmat i Ørje

På Haldenvassdragets Kanalmuseum får du kjøpt is og kaffe/te, og kun et steinkast unna museet kan du oppdage lokalmat hos Matfatet Ørje. eller nyte en herlig lunsj ved Sluseporten Båtcafe.

Sommerlig påfyll i solbyen Sarpsborg

Sommerlig påfyll i solbyen Sarpsborg

I kafeen i Olavs hall kan du få påfyll i sommervarmen, her finner du Gårdsis fra Bamsrudlåven og nystekte vafler med mer.

Utsikt over Oslofjorden

Utsikt over Oslofjorden

Kjøp en god is, brus, kaffe og ferske, lokale bakevarer på Oslofjordmuseet. Nyt forfriskningene på museumsbrygga med sjøduft, historiske båter og måkeskrik. Se kafeens åpningstider.

Sommerbyen Drøbak

Sommerbyen Drøbak

Rett ned i gata fra Avistegnernes hus, finner du et mylder av restauranter og kafeer rundt det sommerlige torget i Drøbak.

Smak på Indre Østfold!

Smak på Indre Østfold!

Ta en sving innom et av Indre Østfolds mange spisesteder, sikre deg en lokalprodusert Gårdsis fra Bamsrudlåven rett fra gården som ligger i hjertet av Norges svar på Toscana, eller i en av de lokale butikkene i storkommunen. Den herlige Gårdsisen finner du også på Bælgodt i Spydeberg og på Askim Frukt og Bærpresseri.

Maten smaker best ute

Maten smaker best ute

Det er helt sant! Prøv selv: Ta en tur innom kafeen på Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren før du går på oppdagelsesferd i det vakre naturreservatet. Her finner du hjemmelaget ostesmørbrød, kaker og Roma-brus.

Herregårdslunsj i Halden

Herregårdslunsj i Halden

Etter en spennende dag i festningen kan du ta turen til en av Haldens mange spisesteder. På Rød kan du nyte en ekte herregårdslunsj på Herregårdskafeen.

Påfyll i Moss

Påfyll i Moss

I Moss finner du mange små og store kafeer og restauranter, både i Møllebyen og ellers i nærheten av bysentrum.

Sjømat i sjøluft på Hvaler

Sjømat i sjøluft på Hvaler

Nyt en forfriskende is eplehagen på Kystmuseet Hvaler. Om du er sulten på mer, som fersk sjømat eller en nystekt pizza er mulighetene mange på øysamfunnet Hvaler.

Sulten i plankebyen Fredrikstad? Ikke noe problem!

Sulten i plankebyen Fredrikstad? Ikke noe problem!

Her kan du velge og vrake! På Fredrikstad Museum Tøihuset i Gamlebyen får du kjøpt mineralvann, kaffe, lefser og muffins, og rundt om i Gamlebyen er det mange kafeer, restauranter og kiosker, og er du sulten på mer kan du alltids ta byferga over til sentrum.

Kortreist smak av sommer!

Kortreist smak av sommer!

Hva er vel sommerferien uten smakfulle forfriskninger? Ved flere av museene som inngår i stafetten kan du nyte Gårdsis fra Bamsrudlåven!

Bamsrudlåven produserer egen gelato-inspirert iskrem med egg fra gårdens høner og melk fra nabogårdene, og den mest fantastiske sorbet basert på frukt og bær fra andre lokalmatprodusenter i Østfold. I 2019 gikk bjørnebærsorbeten fra Bamsrudlåven til topps i den prestisjefylte prisutdelingen Det norske måltid, og vant prisen «Årets grønne foredlet».