Maria, Vetle og Nora skal oppdage, lete og bli kjent med historien vår

Vi begynner med å fortelle om oss selv, jeg heter Maria og er mamma til Vetle og Nora.

Stafettambassadørene i Vestby

Jeg er 31 år og jobber innen eiendom. På fritiden er jeg aktiv med trening, venner, barna og naturen. Vi er en familie som elsker å finne på ting sammen og oppdage verden og alt det spennende den har å tilby.

Lillesøster i familien heter Nora, hun er akkurat blitt 7 år og skal begynne i 2. klasse på Bjørlien skole.

Nora er ei aktiv jente, som har funnet både leseglede og ikke minst gleden av å oppdage og lære gjennom lek og opplevelser. Nora spiller håndball og fotball, hun er ofte ute på turer sammen med meg og elsker å være sammen med vennene sine.

Vetle er storebroren i familien. Han er 10 år og skal begynne i 5. klasse på Bjørlien skole i Vestby.

Vetle elsker å oppdage, han syns det er helt magisk å skru eller demontere gjenstander for å finne ut grunnen til hvorfor de har blitt som de har. Vetle er også veldig glad i å oppdage museer og historie er noe han har veldig sans for. Vetle elsker gamledager og utnyttet enhver anledning til å lære noe om tiden før både han, Nora og jeg ble født.

Vi alle tre tenker at barnas museumsstafett blir gøy fordi vi elsker å reise til nye steder for å oppdage, lete og bli kjent med historien vår. Det er alltid enda mer gøy gjennom barns øyne og nå når vi har muligheten til å dele alt det gøye vi oppdager gir det oss motivasjon til å besøke enda fler museer enn det vi kanskje ville ha gjort ellers. Det er jo gjerne sånn at vi velger å reise langt for å oppdage, men nå har vi muligheter til å være turister i egen by, samtidig som vi kan motivere mange andre familier til det samme.

Årskortet skal vi bruke til å besøke alle de 17 museene. Det kan være at flere av museene kan kombineres og vi skal ha en sommer der vi skal bli eksperter på vårt eget området og historien som har tilhørighet her. Jeg skal også gjennom barnas øyne og egne opplevelser innhente masse kunnskap som jeg skal ha med meg for alltid. Kunnskapen som vi opparbeidet oss gjennom gode minner, er kunnskap vi sjeldent glemmer. Dette fordi vi kan henge den på noe skikkelig fint vi har opplevd sammen.

Den første turen vi skal på er til Fredrikstad for å oppdage. Her skal vi besøke flere på samme dag.

Vi har tidligere besøkt flere av museene, men vi kan alltid lære noe nytt og gleder oss til å oppdage de alle nå som vi tre har blitt 1 år eldre.

Det er to spillere mellom 6-12 år. Begge tar med seg sin egen mobil, slik at de kan følge med mens vi er på museene 🌸